Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fisksoppa är en klassiker i Medelhavsköken och värmer gott i vintertid. Du kan använda alla typer av fisk i soppan, skaldjur går också bra. Servera gärna en klick aioli i soppan.
Skala och tärna selleri, morot och lök. Skala och riv vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin.
Fräs rotfrukter, lök och chili i olja i en gryta ca 3 min. Tillsätt tomater, vatten och vin och låt koka upp. Sjud under lock ca 30 min.
Skär fisken i grova bitar. Lägg bitarna i soppan och koka försiktigt ca 5 min tills fisken precis är tillagad.
Krydda soppan med citronsaft, salt och peppar. Finhacka grönkålen.
Droppa olja över soppan vid servering och toppa med grönkål.