Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fisksoppa

Fisksoppa är en klassiker i Medelhavsköken och värmer gott i vintertid. Du kan använda alla typer av fisk i soppan, skaldjur går också bra. Servera gärna en klick aioli i soppan.

Fisksoppa
Fisksoppa
Fisksoppa
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 300 ggösfilé- eller torskfilé, MSC-märkt
  • 200 glaxfilé
  • 175 grotselleri
  • 1morot
  • 1rödlök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 2 mskolivolja
  • 2 burkartomater- krossade (à 400 g)
  • 5 dlvatten
  • 3 dlvitt vin- torrt
  • 2 mskcitron- pressad
  • 2 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • 100 ggrönkål
  • 2 mskolivolja

Gör så här

  1. Skala och tärna selleri, morot och lök. Skala och riv vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin.

  2. Fräs rotfrukter, lök och chili i olja i en gryta ca 3 min. Tillsätt tomater, vatten och vin och låt koka upp. Sjud under lock ca 30 min.

  3. Skär fisken i grova bitar. Lägg bitarna i soppan och koka försiktigt ca 5 min tills fisken precis är tillagad.

  4. Krydda soppan med citronsaft, salt och peppar. Finhacka grönkålen.

  5. Droppa olja över soppan vid servering och toppa med grönkål.

Vad tyckte du om receptet?