Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fisksoppa med torsk, färska räkor och potatis

Enkel sommarfräsch soppa som du kan laga med köpt fisk eller egen fångst. Koka gärna egen fiskbuljong eller använd buljongtärningar. 

Fisksoppa med torsk, färska räkor och potatis
Fisksoppa med torsk, färska räkor och potatis
Fisksoppa med torsk, färska räkor och potatis
Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 500 gtorskfiléer- eller abborrfiléer
  • 1,25 lfiskbuljong- (hemkokt eller vatten + buljongtärning)
  • 812 småfärskpotatisar
  • 4morötter
  • 6röda steklökar
  • 50 gsockerärter
  • 200 gräkor- färska
  • 1 krmsalt
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 23 mskdill- finhackad

Tillbehör

  • 2 dlcrème fraiche
  • 3 mskgräslök- klippt
  • 0,5citron

Gör så här

  1. Koka upp 3 dl av buljongen i en kastrull. Lägg i fisken och koka under lock i ca 10 min tills fisken är genomkokt. Ta kastrullen från värmen och låt fisken svalna i buljongen i ca 20 min.

  2. Skala potatisen. Skala morötterna och skär dem i slantar. Skala och skär löken i små klyftor. Skär sockerärterna i bitar. Skala räkorna.

  3. Ta upp fisken och häll resten av buljongen i kastrullen. Lägg i potatis och morotsslantar och koka dem mjuka i ca 15 min. Tillsätt löken och koka ytterligare i ca 5 min.

  4. Skär fisken i bitar och blanda ner dem i soppan tillsammans med sockerärterna. Krydda med salt och peppar. Strö över dillen.

  5. Blanda crème fraiche och gräslök. Skär citronen i skivor. Servera soppan med räkor, crème fraiche och citronskivor.

Vad tyckte du om receptet?