Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Matig och mustig soppa med smak av saffran. Blanda gärna olika sorters fisk på burk i soppan.
Skala och hacka löken. Ansa, klyfta och skär fänkålen i bitar. Skala och skär morötterna och potatisen i tärningar.
Fräs lök och fänkål i oljan i cirka 3 minuter. Tillsätt morötter och potatisar och fräs i cirka 3 minuter till, rör om då och då. Smula ner buljongtärningarna, tillsätt tomatpurén och saffran och fräs i cirka 1 minut. Blanda i tomaterna och hälften av vattnet, koka soppan under lock i cirka 40 minuter.
Lägg i fisken och koka i cirka 3 minuter. Mixa soppan slät med stavmixer, späd den med resten av vattnet till önskad konsistens och ge den ett uppkok. Koka i 1–2 minuter. Smaka av med salt och håll varm.
Sås: Blanda saffran och vatten i en skål och låt stå i 5 minuter. Rör i majonnäs. Rör i vitlök. 5 Fördela soppan i skålar. Ringla över oljan. Peppra. Garnera med örter. Servera soppan med saffransmajosåsen, citronklyftor och rostat bröd.