Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 29g
Protein: 33g
Kolhydrater: 46g
Fisksoppa med saffran är en gyllengul soppa med smak av saffran och vitlök. Här passar det bra med kolja, torsk eller annan vit fisk.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i 1 msk olja i en gryta ca 4 min. Häll på 8 dl vatten och tillsätt buljongtärningarna. Koka upp och tillsätt grädden.
Rör i saffran i grytan och krydda med 1 tsk salt. Koka upp.
Skär fisken i bitar. Ta grytan åt sidan och lägg i fisken. Låt stå ca 5 min under lock.
Häll upp soppan i skålar. Toppa med smetana och ärtskott och servera med bröd.