Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
De lime- och honungssmakande laxbitarna steks separat och den varma soppan slås över vid servering.
Lax: Skär laxen i tärningar. Blanda honung, limesaft (riv limen innan saften pressas), salt och peppar och vänd ner laxen i marinaden.
Skala och hacka lök och vitlök fint. Skala och tärna morötterna fint. Fräs lök, vitlök och morot i smör i en kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt sjuda 10 minuter.
Tillsätt limeskal, ingefära, mjölet utrört i lite av kokosmjölken och resten av kokosmjölken. Låt soppan sjuda 3 minuter. Smaka av med ev salt.
Lyft upp laxen ur marinaden. Stek laxen i smör i en stekpanna tills den fått färg runt om, 2-3 min. Lägg den i djupa tallrikar och häll över den varma soppan. Servera med bröd.