Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fisksoppa med honungslax

De lime- och honungssmakande laxbitarna steks separat och den varma soppan slås över vid servering.

Fisksoppa med honungslax
Fisksoppa med honungslax
Fisksoppa med honungslax

Ingredienser

  • 1lök- gul
  • 1vitlöksklyfta
  • 2morötter
  • 1 msksmör
  • 8 dlvatten
  • 2fiskbuljongtärningar
  • 1lime- rivet skal
  • 2 tskingefära- riven, färsk
  • 2 mskvetemjöl
  • 400 gkokosmjölk- (1 burk)
  • 2 krmsalt

Honungslax

  • 400 glaxfilé- utan skinn
  • 3 mskhonung- flytande
  • 1lime- saft av
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmpeppar
  • 1 msksmör

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Lax: Skär laxen i tärningar. Blanda honung, limesaft (riv limen innan saften pressas), salt och peppar och vänd ner laxen i marinaden.

  2. Skala och hacka lök och vitlök fint. Skala och tärna morötterna fint. Fräs lök, vitlök och morot i smör i en kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt sjuda 10 minuter.

  3. Tillsätt limeskal, ingefära, mjölet utrört i lite av kokosmjölken och resten av kokosmjölken. Låt soppan sjuda 3 minuter. Smaka av med ev salt.

  4. Lyft upp laxen ur marinaden. Stek laxen i smör i en stekpanna tills den fått färg runt om, 2-3 min. Lägg den i djupa tallrikar och häll över den varma soppan. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?