Tips: Lägg i en klick gräddfil blandad med majonnäs och citron i soppan vid servering!
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fryst fisk går att hitta i alla matbutiker. Vårt tips är att göra klar soppan i förväg – minus fisken, som köps på plats. Lägg ner fisken i soppan och sjud några minuter. Servera med lantbröd.
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär morot och palsternacka i bitar. Ansa och hacka fänkålen.
Fräs löken i olja i en stekgryta 2–3 min. Tillsätt vitlök, morot, palsternacka och fänkål och fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, vin, tomatpuré, buljongtärning, lagerblad, timjan och chiliflakes. Koka upp och låt sjuda under lock ca 15 min. Krydda soppan med salt och peppar. Låt soppbasen kallna.
Citrongräddfil: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda med gräddfil och majonnäs.
Skär fisken i bitar. Skala räkorna. Koka upp soppbasen. Lägg fisken i grytan. Låt sjuda under lock ca 4 min. Tillsätt räkor och sjud ytterligare ca 1 minut.
Strö hackad persilja över soppan och servera direkt med citrongräddfil och lantbröd.
Tips: Lägg i en klick gräddfil blandad med majonnäs och citron i soppan vid servering!