Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fisksoppa med curry

Med färdigkryddade grönsaker från frysdisken som bas har du soppan klar på tio minuter. Den kan även lagas på annan grönsaksblandning, i så fall ökas currymängden med 1 tsk. 

Fisksoppa med curryFisksoppa med curryFisksoppa med curry
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 400 ggrönsaker- frysta med potatis, blomkål och kikärter i currysås (Findus)
  • 2 tskcurry
  • 1purjolök- liten
  • 1röd paprika
  • 1fiskbuljong- (13dl vatten + fiskbuljong)

Tillbehör

  • 8brödskivor
  • 100 gfärskost

Gör så här

  1. Ta fram fiskblocket och låt det halvtina medan du gör soppbasen. Lägg de frysta grönsakerna i en kastrull, hetta upp och tillsätt curry.

  2. Skölj och skiva purjolöken. Ansa och strimla paprikan. Blanda ner hälften av paprikan i kastrullen. Tillsätt löken och buljongen. Låt sjuda ca 5 min.

  3. Skär fiskblocket i bitar. Lägg dem i soppan och sjud ca 3 min.

  4. Servera med bröd, färskost och resten av paprikastrimlorna.

Vad tyckte du om receptet?