Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fisksoppan kan förberedas fram till att fisken och musslorna ska tillsättas. Även aiolin kan stå färdig i kylen.
Skala och tärna potatisen. Ansa fänkålen och skär den i strimlor. Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs potatis, fänkål och gul lök i olja i en vid kastrull ca 5 min under omrörning.
Tillsätt vitlök, timjan och fänkålsfrön. Fräs ytterligare 2-3 min under omrörning. Grovhacka paprikan. Blanda ner paprika, tomater, vin, fond, vatten, buljongtärningar och salt.
Sjud på svag värme under lock ca 30 min. Mixa med mixerstav. Tillsätt crème fraiche och apelsinsaft.
Skär fisken i mindre bitar. Salta. Häll av musselspadet. Vänd ner fisk och musslor i soppan. Sjud försiktigt ca 2 min före servering. Smaka ev av med mer salt.
Servera tillsammans med aioli och färsk timjan.
Vispa ihop äggulor, vitlök och vinäger. Tillsätt olja lite i taget under kraftig vispning. Smaka av med salt och apelsinskal. Täck över och ställ kallt till servering.