Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på gårdsfisksbiffar med gulärts-”daal”, picklad gurka och koriander. Fiskbiffarna är gjorda av clarias, en halvfet kotlettfisk, rik på omega 3, med spänstigt och fast kött. Finns inte den går det bra att ersätta med MSC-märkt gös.
Lägg ärterna i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Blanda kryddorna till daalkryddan och blanda ner den och lagerbladet. Sjud försiktigt under lock tills ärterna precis är mjuka, ca 1 timme. Sila av och spara vätskan. Koka ihop vätskan till en simmig lag, ca 1 dl.
Lägg fisken i en matberedare. Tillsätt salt och häll i grädden under mixning. Krydda med peppar. Forma färsen till 4 jämnstora biffar. Panera biffarna i brödsmulor.
Bryn 50 g smör. Häll över det ihopkokta ärtspadet. Värm ärterna i smörbuljongen vid servering.
Gurka: Rör ihop ättika, socker och vatten så att sockret löses upp. Skiva gurkan tunt på mandolin och lägg i lagen. Låt stå ca 15 min.
Yoghurtsås: Blanda yoghurten med spiskummin, riven vitlök och strimlad mynta. Krydda med salt och peppar.
Stek fiskbiffarna i 2 msk smör 2–3 min på varje sida.
Servera gulärtsdaal på yoghurt med nystekt gårdsfiskbiff och gurksallad. Toppa med koriander.