Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Receptet på fiskgryta à la Drakos har anor från 1925 och belönades i en tävling med fiskrecept som Allt om Mat arrangerade 1975. En klassiker som fortfarande håller stilen.
Skär fisken i 4x4 cm stora bitar. Strö över salt och gnid in det i fisken.
Skala och finhacka rödlök och vitlök. Fräs lök, vitlök, selleri och gräslök i olja i en gryta.
Blanda tomatpuré, socker och vatten och häll i grytan. Lägg i fisken. Skär tomaterna i klyftor och lägg dem ovanpå. Strö över timjan. Sjud under lock ca 5 min.
Servera med rostat bröd, ris och sallad.