Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fiskgryta à la Drakos

Receptet på fiskgryta à la Drakos har anor från 1925 och belönades i en tävling med fiskrecept som Allt om Mat arran­gerade 1975. En klassiker som fortfarande håller stilen.

Fiskgryta à la Drakos
Fiskgryta à la Drakos
Fiskgryta à la Drakos
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 gkoljafilé- eller annan vit fisk
  • 1,5 tsksalt
  • 1rödlök- stor
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 dlstjälkselleri- finhackad
  • 1 dlgräslök
  • 1 mskolivolja
  • 2 msktomatpuré
  • 1 tskströsocker
  • 2 dlvatten
  • 0,5 msktimjan- hackad
  • 4tomater

Tillbehör

  • bröd- rostat
  • ris
  • sallad

Gör så här

  1. Skär fisken i 4x4 cm stora bitar. Strö över salt och gnid in det i fisken.

  2. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Fräs lök, vitlök, selleri och gräslök i olja i en gryta.

  3. Blanda tomatpuré, socker och vatten och häll i grytan. Lägg i fisken. Skär tomaterna i klyftor och lägg dem ovanpå. Strö över timjan. Sjud under lock ca 5 min.

  4. Servera med rostat bröd, ris och sallad.

Vad tyckte du om receptet?