Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Koka fullkornsbulgur i en kastrull med mjölk i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Sjud torskfiléerna i en gryta med kokande, lättsaltat vatten. Låt dem sjuda 3-4 min. Ta upp dem med hålslev och låt svalna. Dela fisken i små bitar.
Vispa samman ägg, salt och peppar i en bunke och blanda ner bulgurgröten och fisken. Smaksätt med worcestersås.
Fördela fiskblandningen i 4-6 smorda ugnsfasta portionsformar och släta till ytan. Pensla ytan med smör och strö över lite ströbröd. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i cirka 25 minuter.
Blanda vatten, kycklingfond, smör och citronsaft i en kastrull och koka upp. Servera citronsky och apelsinmorötter till fiskpuddingen.
Apelsinmorötter med timjan & rostade pumpakärnor: Skala och dela morötterna i stavar. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs lök och vitlök i en kastrull med rapsolja 2 minuter. Tillsätt morötter, apelsinjuice och vatten. Salta och krydda med peppar och timjan. Sjud morötterna i 5-8 minuter. Låt dem svalna i kastrullen i kallt vattenbad. Rosta pumpakärnorna i en torr het stekpanna tills kärnorna börja poppa. Låt svalna. Strö dem över morötterna vid servering.
Recept från Mitt kök