Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fiskpinnar med potatis­mos & remouladsås

Gör fiskpinnarna till lyxmat med krämigt potatismos och hemgjord remouladsås! Fiskpinnen är en enkel och praktisk maträtt som kom till Sverige från USA på 50-talet.

Fiskpinnar med potatis­mos & remouladsås
Fiskpinnar med potatis­mos & remouladsås
Fiskpinnar med potatis­mos & remouladsås
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 400 gfiskpinnar- (16 st), torsk , gärna
  • 1 msksmör

Potatismos

  • 1,2 kgmandelpotatis
  • 1 tsksalt
  • 2 dlmjölk
  • 50 gsmör
  • salt
  • peppar
  • evmuskot- lite riven

Remouladsås

  • 1,5 dlmajonnäs
  • 1 mskkapris- hackad
  • 1 mskättiksgurka- hackad
  • 1 mskdragon- hackad
  • 1 mskpersilja- hackad
  • anjovisspad- lite eller en nypa curry

Gör så här

  1. Blanda majonnäsen med övriga ingredienser till såsen, smaka av. Tillsätt eventuellt lite salt.

  2. Ställ kallt.

  3. Skala och koka potatisen i saltat vatten.

  4. Värm mjölk och smör i en kastrull.

  5. Låt potatisen ånga av när den är kokt.

  6. Tillsätt den varma mjölken och smöret.

  7. Vispa gärna moset med ballongvisp. Smaka av med salt och peppar.

  8. Värm fiskpinnarna i ugn eller stekpanna, tills de fått lite stekyta.

  9. Klart att servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök