Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fiskpanna med ägg, curry och gräslök - recept på krämig allt i ett-rätt

Fiskpanna med ägg, curry och gräslök är god vardagsmat. Torsken kan ersättas med någon annan vit fisk, till exempel sej eller kolja.

Fiskpanna med ägg, curry och gräslök - recept på krämig allt i ett-rättFiskpanna med ägg, curry och gräslök - recept på krämig allt i ett-rättFiskpanna med ägg, curry och gräslök - recept på krämig allt i ett-rätt
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 600 gtorskfilé- MSC-märkt
  • 800 gpotatis
  • 2ägg
  • 1gul lök
  • 1 mskcurry
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 knippagräslök
  • 400 gbroccolibuketter- frysta
  • smör
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i klyftor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Koka upp och koka äggen ca 8 min. Spola av dem i kallt vatten.

  2. Skala finhacka löken. Fräs lök och curry i 1 msk smör i en traktörpanna ca 3 min. Häll över crème fraiche och tillsätt 1 dl vatten, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Skär fisken i bitar, ca 3 x 3 cm. Krydda dem med 1 tsk salt. Lägg fisken i grytan och sjud under lock ca 5 min.

  4. Skala och hacka äggen. Strimla gräslöken. Koka broccolin enligt anvisning på förpackningen.

  5. Strö ägg och gräslök över fisken och servera med potatis och broccoli

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: