Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 16g
Protein: 31g
Kolhydrater: 0g
Recept på fiskkakor. Thailand och Vietnam inspirerar till de lättgjorda fiskbiffarna med smak av ingefära och lime. Servera med kokta ris- eller glasnudlar.
Skär fiskfiléerna i små bitar, eller mixa dem snabbt i en matberedare till en finfördelad massa. Blanda med ingefära, citronmeliss eller mynta, salt och limeskal. Ställ smeten kallt.
Sås: Kärna ur och finhacka chilin. Blanda fisksås, socker, limeskal, limesaft, chili och olja i en skål. Rör om så att sockret löses upp. Blanda ner citronmeliss eller mynta.
Forma fiskfärsen till åtta jämnstora, ca 1 cm tjocka biffar. Hetta upp oljan i en stekpanna på strax över medelvärme. Stek biffarna ca 3 min på varje sida. Servera med nykokta varma nudlar samt såsen att skeda över.