Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fiskkakor med smak av Vietnam

Recept på fiskkakor. Thailand och Vietnam inspirerar till de lättgjorda fiskbiffarna med smak av ingefära och lime. Servera med kokta ris- eller glasnudlar.

Fiskkakor med smak av Vietnam
Fiskkakor med smak av Vietnam
Fiskkakor med smak av Vietnam
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 600 gfiskfilé- t ex sej eller lax
  • 2 tskingefära- riven
  • 0,5 dlcitronmeliss- eller mynta finhackad
  • 1,5 tsksalt
  • 0,5lime- rivet skal
  • 2 mskrapsolja

Sås

  • 0,51röd chili- t ex spansk peppar
  • 0,25 dlfisksås
  • 1 mskrårössocker
  • 0,5lime- rivet skal
  • 1lime- pressad saft
  • 2 mskrapsolja
  • 12 mskcitronmeliss- eller mynta finhackad

Gör så här

  1. Skär fiskfiléerna i små bitar, eller mixa dem snabbt i en matberedare till en finfördelad massa. Blanda med ingefära, citronmeliss eller mynta, salt och limeskal. Ställ smeten kallt.

  2. Sås: Kärna ur och finhacka chilin. Blanda fisksås, socker, limeskal, limesaft, chili och olja i en skål. Rör om så att sockret löses upp. Blanda ner citronmeliss eller mynta.

  3. Forma fiskfärsen till åtta jämnstora, ca 1 cm tjocka biffar. Hetta upp oljan i en stekpanna på strax över medelvärme. Stek biffarna ca 3 min på varje sida. Servera med nykokta varma nudlar samt såsen att skeda över.

Vad tyckte du om receptet?