Tips: Blöt händerna lite så blir det enklare att rulla fiskkakorna.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på smakrika fiskkakor. Fiskfärsen gör du lätt i matberedare monterad med kniv. Mixa inte fisken för fint, bara tills den blir mald.
Skär fisken i mindre bitar. Lägg fiskbitarna i matberedare monterad med en kniv och kör snabbt till en färs. Lägg färsen i en bunke.
Ansa och skär salladslöken i tunna skivor. Hacka koriandern fint, men spara lite hel koriander till garneringen. Dela, kärna ur och hacka chilin fint.
Blanda färsen med fisksåsen. Vänd ner salladslök, koriander, chili och limeskal.
Forma färsen till ca 10 kakor.
Hetta upp oljan och smöret i en stekpanna. Stek fiskkakorna tills de är genomstekta, ca 3 minuter på varje sida och håll dem varma.
Skär gurkan i små tärningar. Blanda gurkan med chilisåsen.
Lägg kakorna på ett serveringsfat. Garnera med den sparade koriandern och limeklyftor. Servera med chili-och gurksåsen och sojan.
Tips: Blöt händerna lite så blir det enklare att rulla fiskkakorna.
Recept från Mitt kök