Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fiskkakor

Limeblad finns att köpa färska eller frysta i asiatiska butiker.

Fiskkakor
Fiskkakor
Fiskkakor

Ingredienser

  • 0,5 dlströbröd
  • 1 dlmjölk- eller vatten
  • 10limeblad
  • 1röd spansk peppar- mild
  • 500 ggösfilé- skinn- och benfri
  • 1 tsksalt
  • 2 mskrapsolja

Till servering

  • sweet chilisås- eller japansk soja
  • grönsallad
  • ris

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och mjölk eller vatten i en skål. Låt det svälla ca 10 min.

  2. Vik limebladen dubbla och dra bort mittnerven. Skär bladen i mycket tunna strimlor. Dela, kärna ur och skär pepparfrukten i bitar.

  3. Skär fisken i mindre bitar. Mixa fiskbitarna, pepparfrukten och saltet till en färs. Blanda färsen med brödsmeten och limebladsstrimlorna.

  4. Forma färsen till kakor. Stek dem gyllenbruna i oljan på medelgod värme, ca 3 min på varje sida.

  5. Servera fiskkakorna med sweet chilisås eller soja, och gärna en fräsch grönsallad eller jasminris.

Vad tyckte du om receptet?