Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fiskgrytan blir extra god med salsa verde: av en grön sås med basilika, ansjovis och vitlök som droppas över. Lägg i lax och räkor mot slutet, så att inte laxen kokar sönder eller räkorna blir sega.
Salsa verde: Finhacka basilika, ansjovis och skalade vitlöksklyftor i en mixer eller liten matberedare. Droppa i oljan under tiden som maskinen går. Tillsätt resten av ingredienserna till salsan.
Skär fisken i stora bitar. Skala räkorna. Skrubba musslorna under rinnande vatten. Dra bort skägget och släng alla trasiga eller öppnade som inte sluter sig när man knackar på skalet.
Skala och hacka gul lök och vitlök. Ansa och strimla fänkålen.
Stek de båda löksorterna och fänkål i smöret i en gryta och låt det fräsa 4-5 min. Tillsätt saffran. Häll i tomater, vin och buljongtärningar. Koka upp. Lägg i musslor, timjan och lagerblad. Lägg på locket. Låt grytan sjuda 10 min. Släng de musslor som inte öppnats.
Salta fisken och lägg den i grytan. Låt sjuda ca 5 min. Blanda ner räkorna. Strö över dill.
Servera grytan med kokt potatis, salsa verde och brytbröd.