Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lättlagad och smakrik fiskgryta med sej, tomat och fänkål. Salta fisken en stund innan du ska tillaga den, då blir den fastare i konsistensen.
Skär fisken i bitar. Salta och peppra och låt ligga 20 minuter.
Skiva vitlök, schalottenlök och fänkål. Fräs grönsakerna i en låg, vid gryta med olivolja i cirka 5 minuter. Tillsätt vitt vin och låt det koka in. Smaksätt med fiskfond och späd med cocktailtomater tillsammans med sitt spad. Låt sjuda i 5 minuter.
Vänd ner fiskbitarna, lägg på lock och låt sjuda i 3 minuter. Tillsätt persilja och basilika. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med baguette.
Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök