Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fiskgryta med tomat och fänkål

Recept på lättlagad och smakrik fiskgryta med sej, tomat och fänkål. Salta fisken en stund innan du ska tillaga den, då blir den fastare i konsistensen.

Fiskgryta med tomat och fänkålFiskgryta med tomat och fänkålFiskgryta med tomat och fänkål
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 600 gsejfilé
  • salt- peppar
  • 2vitlöksklyftor
  • 2schalottenlökar
  • 0,5 ståndfänkål
  • 2 mskolivolja
  • 1 dlvitt vin
  • 2 mskfiskfond- koncentrerad
  • 1 burkcocktailtomater- 400 g
  • 1 mskpersilja- hackad
  • 2 mskbasilika- grovhackad

Till servering

  • baguette

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar. Salta och peppra och låt ligga 20 minuter.

  2. Skiva vitlök, schalottenlök och fänkål. Fräs grönsakerna i en låg, vid gryta med olivolja i cirka 5 minuter. Tillsätt vitt vin och låt det koka in. Smaksätt med fiskfond och späd med cocktailtomater tillsammans med sitt spad. Låt sjuda i 5 minuter.

  3. Vänd ner fiskbitarna, lägg på lock och låt sjuda i 3 minuter. Tillsätt persilja och basilika. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med baguette.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Christina Asplund

Recept från Mitt kök