Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fiskgryta med svamp  

Fiskgryta med svamp är en mild och finstämd rätt. Använd karljohanssvamp i stället för champinjoner om du har haft tur

i svampskogen.

Fiskgryta med svamp  
Fiskgryta med svamp  
Fiskgryta med svamp  
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 gfiskfilé- vit, t ex torsk, Krav- eller MSC-märkt
  • 3 dlris
  • 300 gskogschampinjoner
  • 2morötter
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 4tomater
  • 1 krukabladpersilja
  • olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär fisken i kuber, ca 4 x 4 cm. Blanda fisken med 1 tsk salt och lägg den i kylen så länge.

  2. Ansa och skär svampen i fjärdedelar. Skala och skär morötterna i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök.

  3. Stek svamp, morötter, lök och vitlök i 3 msk olja i en traktörpanna. Smula över buljongtärningen och häll på 2 dl vatten. Krydda med 1/2 tsk salt. Låt sjuda under lock ca 10 min.

  4. Blanda ner fisken i pannan och sjud ­ytterligare ca 5 min. Tärna tomaterna och strimla persiljan. Strö tomater och persilja över fisken och servera med ris.

Vad tyckte du om receptet?