Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 14g
Protein: 34g
Kolhydrater: 59g
Fiskgryta med svamp är en mild och finstämd rätt. Använd karljohanssvamp i stället för champinjoner om du har haft tur
i svampskogen.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär fisken i kuber, ca 4 x 4 cm. Blanda fisken med 1 tsk salt och lägg den i kylen så länge.
Ansa och skär svampen i fjärdedelar. Skala och skär morötterna i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök.
Stek svamp, morötter, lök och vitlök i 3 msk olja i en traktörpanna. Smula över buljongtärningen och häll på 2 dl vatten. Krydda med 1/2 tsk salt. Låt sjuda under lock ca 10 min.
Blanda ner fisken i pannan och sjud ytterligare ca 5 min. Tärna tomaterna och strimla persiljan. Strö tomater och persilja över fisken och servera med ris.