Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fiskgryta med saffran och kräftor

Saffran och kräftstjärtar ger lyxkänsla åt den frysta fisken!

Fiskgryta med saffran och kräftor
Fiskgryta med saffran och kräftor
Fiskgryta med saffran och kräftor
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500600 gryggfilé av hoki eller torsk- tinad
  • 1 stpurjolök
  • 2 stvitlöksklyftor
  • 2 stselleristjälkar
  • 300 gtomater
  • olivolja
  • 0,5 gsaffran
  • 1 dlvitt vin
  • 2,5 dlmellangrädde
  • 1 mskfiskfond- från flaska
  • salt
  • tabasco
  • 200 gkräftstjärtar- avrunnen vikt
  • persilja- hackad

Till servering

  • pasta- eller ris

Gör så här

  1. Skär den tinade fisken i rejäla bitar. Skölj och strimla purjolöken. Strimla sellerin och grovhacka tomaterna.

  2. Fräs lök, vitlök och selleri i olivolja i en traktörpanna. Tillsätt saffran och tomater och fräs ytterligare några minuter.

  3. Späd med vin, grädde och fond. Koka såsen under lock cirka 15 minuter. Smaka av med salt och tabasco.

  4. Vänd ner fisken i såsen. Sjud sakta under lock cirka 5 minuter. Blanda försiktigt ner kräftorna och strö över persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök