Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på fiskgryta med butternutpumpa. Pumpan får en koncentrerad och fyllig smak när den rostas i ugnen tillsammans med andra grönsaker innan den används som bas i grytan.
Sätt ugnen på 225°. Skala pumpan. Dela, kärna ur och skär den i klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Ansa och skär fänkålen i klyftor. Skala och skär lök och vitlök i klyftor. Dela chilin och skrapa ut kärnorna. Lägg fänkål, lök, vitlök och chili på plåten med pumpa. Ringla olivolja över alltihop och stek mitt i ugnen ca 20 minuter.
Ta ut plåten och lägg en eller två bitar pumpa åt sidan (de ska användas vid servering).
Lägg rostad pumpa, fänkål, lök, vitlök och chili i en rymlig gryta. Tillsätt vatten, vin och fond och koka upp. Låt det sjuda under lock ca 10 minuter. Mixa med en mixerstav till en slät grytbas.
Skär fisken i kuber. Lägg fisken i den heta grytan och låt den knappt sjuda ca 4 minuter. Lägg i räkorna samt den sparade biten pumpa skuren i tärningar.
Stek eller grilla pilgrimsmusslorna i het panna ca 1 minut på varje sida. Stek eller grilla salladslökarna ca 0,5 minut så att de får lite färg.
Servera grytan i djupa tallrikar och lägg en pilgrimsmussla på varje tallrik. Toppa med salladslök. Strö över salt.
Läs också: