Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på fisk och grönsaker med rostad tomatsoppa toppad med räkor och dillmajonnäs. Den rostade smakrika soppbuljongen med fänkål hälls över grönsaker, stekt torsk och pilgrimsmusslor.
Buljong: Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och skär fänkålen i bitar. Fräs lök, fänkål, tomatpuré, dillfrö och chiliflakes i olja ca 2 min. Tillsätt vin, hummerfond, vatten och tomater. Sjud under lock ca 15 min. Mixa buljongen slät.
Grönsaker: Skala potatis och morötter. Skär potatisen i bitar och morötterna i slantar, lite på snedden. Ansa och skär sellerin i sneda bitar. Koka potatisen i lättsaltat vatten ca 5 min. Lägg i morötterna och koka ytterligare ca 5 min. Tillsätt selleri och koka ca 2 min. Låt rinna av.
Dillmajonnäs: Mixa majonnäsen med -hälften av dillen (spara lite dill till garnering). Tillsätt citronsaft, salt, peppar och tabasco.
Skär fisken i bitar. Krydda med salt och -peppar. Stek fisken i smör i en stekpanna på medelvärme ca 3 min på varje sida. Stek pilgrimsmusslorna ca 1 minut på varje sida. Blanda ner musslorna i soppan.
Fördela grönsakerna i djupa tallrikar. Lägg på torsk och pilgrimsmusslor. Garnera med dill och räkor. Häll på tomatsoppa. Klicka på dillmajonnäs. Servera direkt.
Läs också: