Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på fiskgryta med lax, kolja och räkor. Fiskgryta är perfekt bjudmat, men passar lika bra en vardag. Här är ett enkelt och trevligt recept. Servera den med aioli och potatis!
Tina fisk och räkor enligt anvisningar på förpackningarna. Dela fisken i stora bitar.
Snitta och skölj purjolöken och skär den i ½ centimeter breda skivor. Skär loss fänkålsdillen från fänkålen och spara till garnering. Dela och skär fänkålen i smala skivor. Fräs purjolök och fänkål i en låg, vid gryta med smör och rapsolja tills de mjuknar.
Tillsätt cocktailtomaterna med spad och kycklingfond. Låt koka i 5 minuter. Lägg ner fisken och sjud under lock på svag värme i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
Aioli: Blanda majonnäs med skalad och riven vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Garnera med räkor och fänkålsdill. Servera med kokt potatis och aioli.
Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök