Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fiskgryta med gremolata

Välj dina favoritoliver - svarta, gröna.

Fiskgryta med gremolata
Fiskgryta med gremolata
Fiskgryta med gremolata

Fiskgryta med gremolata

  • 1 påsetorskfiléer- frysta (400 g)
  • 1 storrödlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 burksvarta oliver- i olja, kärnfria, (150 g)
  • 1 förptomater- krossade, (500 g)
  • 1 dlvatten
  • 1 kapselfiskfond
  • 2 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 150 gsockerbönor

Gremolata

  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5citron- rivet skal
  • 1 dlpersilja- hackad

Tillbehör

  • 300 gpasta
  • 4bröd- rostade
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Låt oliverna rinna av men spara ca 2 msk av oljan. Fräs lök och vitlök i oljan i en traktörpanna. Tillsätt tomatkross, vatten och fond. Koka upp. Salta och peppra.

  2. Lägg i fiskbitar och oliver. Sänk värmen. Sjud under lock ca 5 min. Tillsätt sockerbönorna. Koka pastan.

  3. Gremolata: Skala och riv vitlöksklyftorna. Blanda vitlök, citronskal och persilja. Strö gremolatan över grytan.

  4. Servera med pasta, rostat bröd och citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?