Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 30g
Protein: 34g
Kolhydrater: 29g
Fiskgryta med citronmajonäs är en mild, värmande och god gryta. Om det blir majonnäs över så är den god på mackor, till sallad, kyckling eller andra fiskrätter.
Skala och skär potatisen i kuber. Ansa och skär fänkål och purjolök i bitar. Fräs potatis, fänkål och purjolök i 1 msk olja en gryta.
Smula över buljongtärningarna och häll på 3 dl vatten och citronsaften. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt koka under lock ca 10 min.
Majonnäs: Knäck ägget i en skål. Tillsätt citronskal, senap, citronsaft och 2 dl olja. Mixa till en tjock majonnäs med mixerstav. Krydda med 1 krm salt.
Skär fisken i kuber, ca 3 x 3 cm. Krydda dem med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg fisk och tomater i grytan och koka ytterligare ca 5 min.
Servera grytan med hälften av citronmajonnäsen.