Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fiskgryta med citronmajonnäs

Fiskgryta med citronmajonäs är en mild, värmande och god gryta. Om det blir majonnäs över så är den god på mackor, till sallad, kyckling eller andra fiskrätter.

Fiskgryta med citronmajonnäsFiskgryta med citronmajonnäsFiskgryta med citronmajonnäs
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 gtorskfilé- eller sejfilé MSC- eller ASC-märkt
  • 500 gpotatis
  • 2fänkålsstånd
  • 1purjolök
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 1 mskcitron- pressad
  • 250 gkörsbärstomater
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Majonnäs

  • 1ägg
  • 0,5citron
  • 2 mskdijonsenap
  • 1 mskcitron- pressad

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i kuber. Ansa och skär fänkål och purjolök i bitar. Fräs potatis, fänkål och purjolök i 1 msk olja en gryta.

  2. Smula över buljongtärningarna och häll på 3 dl vatten och ­citronsaften. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt koka under lock ca 10 min.

  3. Majonnäs: Knäck ägget i en skål. Tillsätt citronskal, senap, citronsaft och 2 dl olja. Mixa till en tjock majonnäs med mixerstav. Krydda med 1 krm salt.

  4. Skär fisken i kuber, ca 3 x 3 cm. Krydda dem med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg fisk och tomater i grytan och koka ytterligare ca 5 min.

  5. Servera grytan med hälften av citronmajonnäsen.

Vad tyckte du om receptet?