Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fiskgryta med blomkålsris och fänkål

En len gryta med lax som du gör på ett kick. Fänkålen ger en fin smakbrytning. Istället för ris river du blomkål som du kokar al dente.

Fiskgryta med blomkålsris och fänkål
Fiskgryta med blomkålsris och fänkål
Fiskgryta med blomkålsris och fänkål
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 0,5purjolök
  • 1gul lök
  • 0,5fänkål- (spara fänkålsdillen)
  • 1 msktomatpuré
  • 500 glax- i bitar
  • 3 dlvispgrädde
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • smör- till stekning

Blomkålsris

  • 0,5blomkål
  • salt
  • 10 gsmör

Fänkålssallad i citronette

  • 1 mskcitronsaft
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tskhonung- flytande
  • 0,5fänkål- och fänkålsdillen

Till garnering

  • 2salladslökar- finstrimlade eller strimlad purjolök

Gör så här

  1. Strimla purjolöken. Dela löken och skär i tunna klyftor. Strimla fänkålen.

  2. Fräs purjolöken, löken och fänkålen i smör. Tillsätt tomatpuré och grädde.

  3. Koka upp och lägg i laxen. Salta och peppra.

  4. Sjud på medelvärme.

  5. Blomkålsris: Riv blomkålen fint och koka i lättsaltat vatten 2–3 minuter.

  6. Häll av vattnet och rör i smöret.

  7. Fänkålssallad: Blanda alla ingredienser till dressingen.

  8. Hyvla fänkålen tunt och lägg i en skål.

  9. Häll över dressingen och lägg på fänkålsdillen.

  10. Servering: Lägg upp fiskgrytan i en skål och strö salladslöken över fisken.

  11. Servera med blomkålsris och fänkålssallad. Strö över nymalen svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök