Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fiskgryta med apelsin- och koriandercrème

Snabblagad laxrätt med zucchini, fänkål och tomat.

Christian Fredriksson
Fiskgryta med apelsin- och koriandercrème
Fiskgryta med apelsin- och koriandercrème
Fiskgryta med apelsin- och koriandercrème
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 2fänkålsstånd- (ca 500 g)
  • 1zucchini- (300 g)
  • 1 burktomater- krossade (400 g)
  • 2 dlvatten
  • 0,5 tsksalt- + 1 tsk
  • 1 krmsvartpeppar- nymald + 1 krm
  • 1apelsin
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 500 glaxfilé- skinn- och benfri

Garnering

  • koriander

Tillbehör

  • 50 gbröd- per person

Gör så här

  1. Skär bort roten på fänkålen och skär den i 1/2 cm tjocka skivor. Dela zucchinin på längden och skär sneda skivor, ca 1 cm tjocka. Lägg fänkål och zucchini i en gryta. Tillsätt krossade tomater, vatten, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt sjuda under lock ca 10 min.

  2. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ur saften. Häll saften i grytan.

  3. Smaka av creme fraichen med apelsinskal, koriander, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Skär fisken i bitar, ca 3 x 3 cm. Blanda fisken med 1 tsk salt. Lägg den i grytan och låt sjuda ytterligare ca 5 min.

  5. Servera grytan i djupa skålar och skeda crèmen över. Garnera med koriander. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?