Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Läsartips: Snabb fiskgratäng

Fiskgratängen upptäcktes av Jessica på en hemkunskapslektion. Lättlagad och går snabbt att göra. Än i dag, 15 år senare, är den en stående favorit hemma hos Jessica och hennes sambo.

Läsartips: Snabb fiskgratäng
Läsartips: Snabb fiskgratäng
Läsartips: Snabb fiskgratäng
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1purjolök
  • 100 gsvamp- färsk. t ex champinjoner
  • 1 msksmör
  • 400 gfiskfilé- t ex sej, torsk eller hoki
  • 0,5citron- pressad saft
  • 1 dlvatten
  • 3 tskdragon- torkad
  • 3 mskdill- finklippt
  • 1 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 2 dlprästost- riven

Tillbehör

  • potatis- pressad
  • gröna ärtor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Dela och skölj purjolöken och skär i skivor. Skiva svampen. Bryn svamp och lök i smör och lägg i en ugnssäker form. Lägg fisken på svamp- och lökbädden.

  3. Pressa citron över fisken och häll på vattnet. Strö över dragon och dill. Salta och peppra.

  4. Bred över creme fraiche och täck med ost.

  5. Ugnsbaka fisken mitt i ugnen 20-25 minuter.

  6. Servera med pressad potatis och gröna ärter.

Vad tyckte du om receptet?

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!