Fiskgratängen upptäcktes av Jessica på en hemkunskapslektion. Lättlagad och går snabbt att göra. Än i dag, 15 år senare, är den en stående favorit hemma hos Jessica och hennes sambo.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1purjolök
100 gsvamp- färsk. t ex champinjoner
1 msksmör
400 gfiskfilé- t ex sej, torsk eller hoki
0,5citron- pressad saft
1 dlvatten
3 tskdragon- torkad
3 mskdill- finklippt
1 tsksalt
1 krmvitpeppar
2 dlcrème fraiche- lätt
2 dlprästost- riven
Tillbehör
potatis- pressad
gröna ärtor
Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Dela och skölj purjolöken och skär i skivor. Skiva svampen. Bryn svamp och lök i smör och lägg i en ugnssäker form. Lägg fisken på svamp- och lökbädden.
Pressa citron över fisken och häll på vattnet. Strö över dragon och dill. Salta och peppra.
Bred över creme fraiche och täck med ost.
Ugnsbaka fisken mitt i ugnen 20-25 minuter.
Servera med pressad potatis och gröna ärter.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,8 · 111 röster)
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!