Sugen på mer gratäng? Spana in några av våra bästa recept här!
Läs mer:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 24g
Protein: 41g
Kolhydrater: 39g
Västerbottensgratäng med fisk och fänkål är god vardagsmat. Fänkål och fisk är en klassisk smakkombination, här samsas de i en krämig gratäng.
Sätt ugnen på 250°. Ansa och finstrimla fänkålen, spara eventuell fänkålsdill. Lägg fänkålen i en ugnssäker form. Strö över 1/2 tsk salt och häll på 1 dl vatten. Ställ formen i ugnen och tillaga ca 15 min. Rör om några gånger under tiden.
Skrapa potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
Skär fisken i bitar. Krydda dem med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda ihop crème fraiche och ost. Smula i buljongtärningen och rör i majsstärkelsen.
Lägg fisken på fänkålen och bred över ostkrämen. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 2 min. Garnera eventuellt gratängen med fänkålsdill och servera med kokt potatis och sockerärter.
Läs mer: