Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fiskgratäng med torsk och rökt lax

Fiskgratäng med kallrökt lax och torsk som går riktigt snabbt att laga.

Fiskgratäng med torsk och rökt laxFiskgratäng med torsk och rökt laxFiskgratäng med torsk och rökt lax
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 600 gtorskfilé- fryst MSC-märkt
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 200 gkallrökt lax
  • 1 dlgräslök- hackad
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 tskdijonsenap
  • 2 dlost- lagrad riven

Tillbehör

  • potatis- kokt eller pressad, eller ris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tina torsken. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Salta och peppra.

  2. Strimla laxen och blanda med resterande ingredienser. Häll blandningen över fisken.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera med potatis eller ris.

Vad tyckte du om receptet?