Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fiskgratäng med tomater. Tillagas i ugn på 225 grader.
Torka av fiskfiléerna och ta bort småbenen i mitten av filéernas huvudände. Dela filéerna i två delar och lägg i en smord ugnssäker form. Salta, peppra och riv över citronskal.
Dela de skållade tomaterna i klyftor och ta bort kärnorna. Fräs lök och vitlök i en gryta med olivolja. Tillsätt tomaterna, farinsocker, oregano och basilika. Smaka av med salt och peppar.
Bred såsen över fisken och strö över riven parmesanost och gratinera i mitten av ugnen i 10 minuter. Servera gärna med kokt quinoa blandad med 2 msk hackad persilja och basilika. Dekorera med färska örter.
Skålla tomater. Skölj och skär ett kryss i skalet på tomaterna. Lägg ner dem i kokande vatten 30 sekunder tills skalet börjar lossa vid krysset. Ta upp dem med hålslev och lägg dem i kallt vatten. Ta bort skalet.
Recept från Mitt kök