Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fiskgratäng med tomater

Fiskgratäng med tomater. Tillagas i ugn på 225 grader.

Fiskgratäng med tomater
Fiskgratäng med tomater
Fiskgratäng med tomater
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 600 gsejfilé- eller annan liknande fisk
  • salt- vitpeppar
  • 0,5 stcitron- rivet skal

Tomattäcke

  • 6 sttomater- skållade
  • 2 stgula lökar- grovhackad
  • 1 stvitlöksklyfta- hackad
  • 1 mskolivolja
  • 1 tskfarinsocker
  • 1 mskoregano- färsk,hackad
  • 1 mskbasilika- färsk,hackad
  • salt- peppar
  • 2 dlparmesan- riven

Gör så här

  1. Torka av fiskfiléerna och ta bort småbenen i mitten av filéernas huvudände. Dela filéerna i två delar och lägg i en smord ugnssäker form. Salta, peppra och riv över citronskal.

  2. Dela de skållade tomaterna i klyftor och ta bort kärnorna. Fräs lök och vitlök i en gryta med olivolja. Tillsätt tomaterna, farinsocker, oregano och basilika. Smaka av med salt och peppar.

  3. Bred såsen över fisken och strö över riven parmesanost och gratinera i mitten av ugnen i 10 minuter. Servera gärna med kokt quinoa blandad med 2 msk hackad persilja och basilika. Dekorera med färska örter.

  4. Skålla tomater. Skölj och skär ett kryss i skalet på tomaterna. Lägg ner dem i kokande vatten 30 sekunder tills skalet börjar lossa vid krysset. Ta upp dem med hålslev och lägg dem i kallt vatten. Ta bort skalet.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök