Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Extra snabbt lagar du den här gratängen med gratängkräm som finns att köpa på burk i mejerihyllan. Eftersom riset suger åt sig en hel del vätska, drygas den bekväma gratängkrämen ut med lite mjölk eller grädde, samt en skvätt vin.
Skär fiskfiléerna i bitar. Salta och peppra.
Fräs spenaten i oljan cirka 1 minut. Låt svalna och krama ur vätskan.
Skala och skiva löken. Skiva tomaterna. Fräs lök och tomater i oljan cirka 3 minuter. Salta och peppra.
Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut riset i en ugnssäker form. Toppa riset med fisk, spenat, tomater och lök.
Blanda ingredienserna till såsen. Ringla såsen över fisk och grönsakerna i formen. Lägg på citronskivorna. Gädda gratängen i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Garnera med färska örter.
Recept från Mitt kök