När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
600 gtorskfilé- Krav– eller MSC-märkt
1 tsksalt
2 krmvitpeppar- nymald
500 gräkor- med skal
Potatismos
800 gpotatis- mjölig sort
1 dlmjölk- het
2 msksmör
1 tsksalt
1 krmnymald vitpeppar
1äggula
Sås
1 dlfiskspad
4 dlmatlagningsgrädde
1 mskskaldjursfond- koncentrerad
2 mskvetemjöl
1 mskcitron- pressad saft
3 mskdill- hackad
0,5 tsksalt
1 krmnymald vitpeppar
Garnering
citronklyftor
dill
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Skär fiskfiléerna i bitar och lägg dem i en smord ugnssäker form. Krydda fisken med salt och peppar. Täck över fisken med bakplåtspapper.
Tillaga fisken mitt i ugnen, i ca 15 min. Häll av fiskspadet från formen i en kastrull. Tillsätt grädde, fond och mjöl. Vispa och låt koka upp. Låt såsen sjuda i ca 3 min under omrörning. Tillsätt citronsaft och dill. Krydda med salt och peppar.
Skala räkorna och fördela dem över fisken. Spara några räkor till garnering. Häll såsen över fisken.
Mos: Skala, skär potatisen i bitar och koka den riktigt mjuk i lättsaltat vatten i ca 20 min. Häll av vattnet och pressa eller stöt sönder potatisen. Blanda med het mjölk och smör. Krydda med salt och peppar. Rör ner äggulan.
Höj ugnsvärmen till 250°. Spritsa eller klicka moset runt kanten på formen och gratinera mitt i ugnen i 10-15 min. Garnera med resten av räkorna, citronklyftor och dill.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,8 · 1156 röster)
Kökstipset: Ta 1/2 dl vispgrädde i moset i stället för mjölken och en extra äggula för ett lyxigare mos.
Fler goda och klassiska rätter med fisk hittar du här: