Här är ett annat recept på samma tema:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 19g
Protein: 44g
Kolhydrater: 46g
Recept på fiskgratäng med fänkål, parmesanost och dill. Fiskgratängen görs lättast med färsk fiskfilé. Används fryst fiskfilé ska den tinas enligt anvisning på förpackningen innan den tillagas.
Sätt ugnen på 225°. Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Ansa och halvera fänkålen på längden. Skiva den tunt.
Koka potatisen mjuk i vattnet, ca 10 min. Dra åt sidan och lägg i fänkålen. Låt stå ca 2 min. Häll av vattnet och stöt potatis och fänkål med potatisstöt.
Lägg potatismoset i en ugnssäker form eller i fyra portionsformar. Skär fisken i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg dem lite omlott på potatisen. Strö över 1/2 tsk salt. Rör ihop crème fraîche och dill och fördela på fisken.
Strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min, tills fisken är färdig.
Här är ett annat recept på samma tema: