Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den som gillar att pyssla lite extra i köket kan bjuda på den här lyxiga fiskgratängen med hemlagat duchesse potatismos. Det går bra att förbereda gratängen i god tid och gratinera nästa dag.
Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av och ånga av potatisen. Vispa den till ett jämnt mos, använd elvisp. Vispa i smöret. Vispa i gulorna. Koka upp och vispa i den varma mjölken i omgångar, moset får inte bli för löst. Smaka av med salt. Lägg potatismoset i en spritspåse med tyll.
Hetta upp oljan i en stekpanna, fräs spenaten under omrörning, tills den mjuknar, cirka 1 minut.
Skär fisken i mindre bitar. Salta och peppra.
Spritsa moset längs kanten i en smord ugnssäker form. Varva spenat och fisk i mitten.
Blanda vin, grädde och smulad buljongtärning i en liten kastrull och koka ihop i cirka 5 minuter. Blanda i osten. Smaka av med salt och vitpeppar. Häll såsen över fisken. Hit kan rätten förberedas.
Om rätten är nylagad och varm, värm ugnen till 225 grader. Gratinera i övre delen av ugnen tills fisken är klar och rätten har fått fin färg, cirka 15 minuter.
Om rätten förberedd och kall, värm ugnen till 200 grader. Värm och gratinera i mitten av ugnen cirka 35 minuter tills fisken är klar och rätten fått fin färg.
Garnera med mandelspån och dillvippor. Servera med citronklyftor.
Recept från Mitt kök