Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 16g
Protein: 32g
Kolhydrater: 40g
Fiskgratäng med dragon är en lättlagad gratäng. Extra fint blir det när man lagar den i portionsformar.
Sätt ugnen på 225° varmluft eller 250° konventionell. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär fisken i portionsbitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form eller i fyra portionsformar. Krydda fisken med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Täck formen med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
Vispa samman grädden med majsstärkelse, senap och smulad buljongtärning i en kastrull. Koka upp såsen under omrörning. Rör ner repad dragon och riven ost. Krydda med 1 krm salt.
Häll såsen över fiskbitarna och lägg på tomaterna med kvistarna kvar. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min tills såsen fått lite färg. Servera med ris.