Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fiskgratäng



Lättlagad fiskgratäng som gör vardagen till fest.

Fiskgratäng


Fiskgratäng


Fiskgratäng


EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 500 gtorsk- vitfiskfiléer, som, gös eller sej
  • salt- peppar
  • 150 gbabyspenat
  • 1 mskolivolja- till spenaten + 2 msk olja till grönsakerna
  • 1rödlök
  • 4tomater
  • 8 dlris- kokt
  • 0,5citron

Hemlagad gratängsås

  • 2530 gsmör
  • 1,5 mskvetemjöl
  • 2,5 dlhönsbuljong- på tärning (eller grönsaksbuljong)
  • 1,5 dlmjölk
  • 1,5 dlgrädde

Garnering

  • färska örter

Gör så här

  1. Skär fiskfiléerna i bitar. Salta och peppra.

  2. Fräs spenaten i oljan cirka 1 minut. Låt svalna och krama ur vätskan.

  3. Skala och skiva löken. Skiva tomaterna. Fräs lök och tomater i oljan cirka 3 minuter. Salta och peppra.

  4. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg och bred ut riset i en ugnssäker form. Toppa riset med fisk, spenat, tomater och lök.

  5. Sås: Smällt smöret i en panna. Blanda i mjölet och fräs den under omrörning ca 1/2 minut. Häll i buljong, mjölk och grädde under omrörning. Koka upp och sjud under omrörning 1-3 minuter.

  6. Ringla såsen över fisk och grönsakerna i formen. Lägg på citronskivorna. Sätt gratängen i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Garnera med färska örter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök