Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lättlagad fiskgratäng som gör vardagen till fest.
Skär fiskfiléerna i bitar. Salta och peppra.
Fräs spenaten i oljan cirka 1 minut. Låt svalna och krama ur vätskan.
Skala och skiva löken. Skiva tomaterna. Fräs lök och tomater i oljan cirka 3 minuter. Salta och peppra.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg och bred ut riset i en ugnssäker form. Toppa riset med fisk, spenat, tomater och lök.
Sås: Smällt smöret i en panna. Blanda i mjölet och fräs den under omrörning ca 1/2 minut. Häll i buljong, mjölk och grädde under omrörning. Koka upp och sjud under omrörning 1-3 minuter.
Ringla såsen över fisk och grönsakerna i formen. Lägg på citronskivorna. Sätt gratängen i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Garnera med färska örter.
Recept från Mitt kök