Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fiskfondue


Koka en kryddig buljong som du sjuder fisk och grönsaker i. Servera med aioli och en het sås.

Fiskfondue

Fiskfondue

Fiskfondue

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 600800 gfiskfiléer- av långa, lax, kummel, havskatt, marulk
  • 200 gbroccolibuketter
  • 200 gblomkålsbuketter
  • 150 gsockerärter

Buljong:


  • 12schalottenlökar
  • 1 msksmör
  • 2 msktomatpuré
  • 12 dlvitt vin
  • 1röd spansk peppar- liten
  • 1 msktimjan- färsk
  • 3grönsaksbuljongtärningar
  • 1 lvatten

Aioli:


  • 2 dlmajonnäs
  • 2vitlöksklyftor- rivna
  • salt- peppar


Het sås:


  • 2 dlcrème fraiche
  • 45soltorkade tomater- hackade, marinerade,
  • 1vitlöksklyfta- riven
  • 0,5röd spansk peppar- finhackad
  • salt- peppar

Gör så här

  1. Skär fisken i kuber och lägg upp varje sort för sig. Lägg grönsakerna i grupper på ett fat.


  2. Skala och hacka schalottenlök. Fräs blank i smör i en gryta. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med en stund. Tillsätt vin och koka 5 minuter. Späd med vatten och tillsätt buljongtärningar, finhackad chili och timjan.


  3. Låt buljongen koka ihop 10 minuter innan den hälls i fonduegrytan. Håll buljongen sjudande över sprit­lågan. Gästerna sjuder sin fisk och sina grönsaker i grytan med hjälp av gafflarna med långa skaft.


  4. Aioli: Blanda majonnäs och riven vitlök. Smaka av med salt och peppar.


  5. Het sås: Blanda crème fraiche, finhackade tomater, riven vitlök och hackad chili i en skål. Salta och peppra.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök