Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fiskfilé med kronärtskocka, bönor och citron

Recept på fiskfilé med kronärtskocka. I stället för att pressa citron över fisken i slutet har jag skurit ner hela citronen i bönblandningen. Det ger en härlig syra och blir väldigt gott.

Fiskfilé med kronärtskocka, bönor och citron
Fiskfilé med kronärtskocka, bönor och citron
Fiskfilé med kronärtskocka, bönor och citron

Ingredienser

  • 600 gsejfilé- färsk eller fryst
  • 0,5 mskolivolja
  • 1citron
  • 1 burkkronärtskocksbottnar- (400 g)
  • 1 burkbönor- stora, vita (400 g)
  • 1 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar
  • 3 mskpersilja- hackad

Tillbehör

  • potatis- kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnssäker form med 1/2 msk olivolja. Lägg fisken tinad i formen.

  2. Skär bort skalet på citronen och skär citronköttet i små bitar. Dela kronärtskocksbottnarna i sex tårtbitar. Värm citronkött, kronärtskocka och avrunna bönor i olivolja i en kastrull. Krydda med salt och peppar.

  3. Häll grönsaksblandningen över fisken och sätt in formen mitt i ugnen ca 10 minuter. Strö över hackad persilja och servera med kokt potatis.

Vad tyckte du om receptet?