Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den kallrökta laxen ger god smak till frasiga fiskfärsbiffar serverade på en bädd av äpplen och potatis.
Lägg koljafilé och kallrökt lax i matberedaren med kniven monterad. Salta och peppra och tillsätt potatismjöl, ägg och grädde. Arbeta ihop till en smidig färs och rör ner dillen.
Ta upp färsen och forma till biffar i en oljad utstickare/mått på ett smörpapper. Stek fiskfärsbiffarna i smör i medelvarm stekpanna, cirka 4 minuter per sida. Håll varmt i under folie.
Smält smör i en kastrull och tillsätt riven pepparrot, citronsaft och dill strax innan serveringen.
Finstrimla baconskivorna och stek dem knapriga i en stekpanna. Tillsätt bitar av kokt potatis, äppeltärningar och broccoli och sväng runt så att det blir varmt. Salta och peppra. Servera fiskfärsbiffarna på en bädd av potatis, äpple, broccoli och bacon. Ringla över pepparrots- och dillsmöret. Lägg gärna lite extra riven pepparrot på toppen.
Recept från Mitt kök