Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fiskfärsbiffar & rökt lax


Den kallrökta laxen ger god smak till frasiga fiskfärsbiffar serverade på en bädd av äpplen och potatis.

Fiskfärsbiffar & rökt lax

Fiskfärsbiffar & rökt lax

Fiskfärsbiffar & rökt lax

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 400 gtorskfilé- kolja- eller
  • 150 gkallrökt lax
  • 1 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar
  • 1 mskpotatismjöl
  • 1ägg
  • 1 dlmatlagningsgrädde
  • 2 mskdill- hackad
  • 2 msksmör
  • 50 gsmör
  • 0,5 dlpepparrot- riven
  • 1 mskcitronsaft- pressad
  • 2 mskdill- hackad
  • 2bacon
  • 4potatisar- kokta
  • 0,5äpple- tärnat
  • 175 gbroccolibuketter
  • 1 msksmör

Gör så här

  1. Lägg koljafilé och kallrökt lax i matberedaren med kniven monterad. Salta och peppra och tillsätt potatismjöl, ägg och grädde. Arbeta ihop till en smidig färs och rör ner dillen.

  2. Ta upp färsen och forma till biffar i en oljad utstickare/mått på ett smörpapper. Stek fiskfärsbiffarna i smör i medelvarm stekpanna, cirka 4 minuter per sida. Håll varmt i under folie.

  3. Smält smör i en kastrull och tillsätt riven pepparrot, citronsaft och dill strax innan serveringen.

  4. Finstrimla baconskivorna och stek dem knapriga i en stekpanna. Tillsätt bitar av kokt potatis, äppeltärningar och broccoli och sväng runt så att det blir varmt. Salta och peppra. Servera fiskfärsbiffarna på en bädd av potatis, äpple, broccoli och bacon. Ringla över pepparrots- och dillsmöret. Lägg gärna lite extra riven pepparrot på toppen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök