Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fiskcurry med kokosmjölk

Fiskcurry med kokosmjölk
Fiskcurry med kokosmjölk
Fiskcurry med kokosmjölk
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 600 gtorsk- vit fiskfilé, till exempel, sej eller kolja
  • 2 mskolja
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 cmingefära
  • 0,5chili- grön
  • 2 mskgrön currypasta
  • 2 tsksoja- ljus
  • 2lime- pressad saft
  • 1 mskrörsocker
  • 1fiskbuljongtärning
  • 1 mskasiatisk fisksås
  • 5 dlkokosmjölk- krämig
  • jasminris- kokt
  • lime
  • rädisor
  • koriander
  • chili- grön

Gör så här

  1. Dela fiskfiléerna i mitten på längden. Skär dem i 3 centimeter långa bitar.

  2. Skala och finhacka vitlök, ingefära och grön chili. Fräs det

  3. i en gryta med olja, cirka 2 minuter. Tillsätt currypasta, soja, limesaft och rörsocker under omrörning.

  4. Tillsätt fiskbuljongtärning, fisksås och rör ner kokosmjölken. Låt grytan sjuda cirka 8 minuter.  Lägg ner fiskbitarna, lägg på lock och ställ åt sidan cirka 5 minuter. Servera med kokt jasminris, lime och rädisor. Garnera med koriander och chili

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök