Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fiskburgare med curryremoulad

Recept på fiskburgare med curryremoulad. Curryremouladen kan göras 2–3 timmar i förväg och förvaras kallt. 

Fiskburgare med curryremoulad
Fiskburgare med curryremoulad
Fiskburgare med curryremoulad
Recept på fiskburgare med curryremoulad. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 portionsbitarlaxfilé- med skinn (à ca 150 g)
  • 1 tsksalt
  • rapsolja- till pensling

Curryremoulad

  • 2 mskvatten
  • 1 mskcurry
  • 1ättiksgurka
  • 0,5 dlsyltlök
  • 1 dlmajonnäs- gärna Hellmann’s
  • 1 dlturkisk yoghurt
  • 2 krmsalt

Tillbehör

  • 4hamburgerbröd- (se recept)
  • 4 dlfriséesallad

Gör så här

  1. Curryremoulad: Koka upp vattnet och häll det över curryn. Låt stå ca 15 min.

  2. Hacka gurka och syltlök. Blanda majonnäs och yoghurt med curryblandningen. Rör i gurka och lök. Krydda med salt. Låt stå kallt fram till servering.

  3. Strö salt på laxen. Pensla grillgallret med olja. Grilla direkt med köttsidan ner ca 1 minut, vänd och grilla med skinnsidan ner 1 minut. Flytta laxbitarna och grilla indirekt (vid sidan av glöden) ca 5 min, beroende på bitarnas tjocklek. 

  4. Grilla hamburgerbröden lätt. Dra bort skinnet från laxbitarna. Lägg remoulad på de undre bröden. Lägg på grillad lax och toppa med mer remoulad och friséesallad.

Vad tyckte du om receptet?