Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fiskburgare med coleslaw

Gott alternativ till den traditionella burgaren.

Fiskburgare med coleslaw
Fiskburgare med coleslaw
Fiskburgare med coleslaw
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 500 glaxfilé- och torskfilé
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmvitpeppar
  • 2 tskpotatismjöl
  • 1ägg
  • 2 mskdill- hackad
  • 2 msksmör
  • 1 mskrapsolja
  • 4 storahamburgerbröd
  • 2dillkvistar- hjärtsallad

Coleslaw

  • 0,25 huvudvitkål
  • 2morötter
  • 2 mskmajonnäs
  • 1,5 dlkesella
  • 1 burkananas- krossad,227 g
  • salt- peppar
  • 1 mskpersilja- hackad

Dressing

  • 1 dlcrème fraiche
  • 2 mskmajonnäs
  • 2 mskchilisås
  • 1 tsksenap

Gör så här

  1. Skär fiskfiléerna i bitar och lägg i matberedaren med kniven monterad. Salta och peppra. Mixa snabbt ihop till en färs. Tillsätt potatismjöl, ägg och dill. Kör ihop till en smet.

  2. Forma fyra stora bollar av smeten och lägg på fuktat smörpapper. Platta till bollarna med handen till cirka 1 centimeter tjocka biffar. Stek dem i en medelvarm stekpanna i smör och rapsolja i cirka 2 minuter per sida. Kan stekas och kylas och frysas in. Värm i stekpanna eller mikro efter upptining. Eller frys in ostekta på bricka, lägg i fryspåse och förvara i frys. Tina och stek som ovan.

  3. Coleslaw: Skiva vitkålen tunti matberedaren, byt till grov rivskiva och riv morötterna. Blanda samman majonnäs, kesella, avrunnen krossad ananas, salt och peppar i en skål. Tillsätt vitkål, morötter och hackad persilja. Stompa med en potatisstöt och rör om. Låt stå i kylen till serveringen.

  4. Dressing: Blanda crème fraiche, majonnäs, chilisås och senap i en skål till en dressing.

  5. Dela hamburgerbröden och rosta i brödrost. Lägg sköljda salladsblad på den undre delen av bröden. Lägg på en klick dressing, stekta fiskbiffar, coleslaw ovanpå, garnera med dillkvistar och toppa med den över halvan av bröden.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök