Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saftig och god blir fiskburgaren som får färg och smak av gräslök och morot. Det mjuka moset blir krispigt av stekt bacon och lök.
Skala och koka potatis till moset. Förbered under tiden fiskburgarna.
Lägg den tinade fisken i en matberedare. Mixa den till en fast massa tillsammans med salt. Tillsätt äggvitor, spara gulorna till moset, häll i grädden lite i taget under tiden som maskinen går. Se till att alla ingredienser är kalla. Tillsätt potatismjöl och kör till en slät och ganska fast smet.
Skala och tärna moroten fint, hacka gräslöken och blanda med fisksmeten.
Mos: Skala och klyfta rödlöken tunt, strimla bacon. Heta upp en stekpanna och stek bacon tills det drar ihop sig. Tillsätt rödlöken, stek tills rödlöken mjuknat.
Häll av potatisvattnet och pressa potatisarna. Rör i äggulor och varm mjölk. Smaka av med salt och peppar. Vänd slutligen i lök- och baconfräset.
Hetta åter upp stekpannan och klicka i fiskfärsen med en matsked, Platta till och stek ca 2 min på var sida på medelstark värme. Servera de nystekta fiskburkarna med potatismos och eventuellt haricots verts.