Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fiskbiffar med stekt ris och persikochutney

De snabblagade fiskbiffarna är en festlig vardagsrätt. Persikochutney finns i välsorterade livsmedelsbutiker.

Fiskbiffar med  stekt ris och persikochutneyFiskbiffar med  stekt ris och persikochutneyFiskbiffar med  stekt ris och persikochutney
Foto: Annika Vannerus

Ingredienser

  • 3 dljasminris
  • 400 gsejfilé
  • 1 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 1 krmsvartpeppar- nymald + 1 krm
  • 1ägg
  • 1 dlmatlagningsgrädde
  • 1 mskrapsolja- + 1 msk

Tillbehör

  • 2 dlgräddfil
  • 1 dlpersikochutney
  • 1lime

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.

  2. Mixa sejen med salt, peppar och ägg i en matberedare. Tillsätt grädden och mixa ihop hastigt. Forma färsen till 8 små biffar. Stek dem i 1 msk olja på medelhög temperatur ca 5 min på varje sida.

  3. Stek riset i 1 msk olja tills det blir gyllenbrunt. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Servera fiskbiffarna med ris, gräddfil, persikochutney och limeklyfta.

Vad tyckte du om receptet?