Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fiskbiffar med quinoa och limesås

Om du använder fryst fisk vätskar den sig lite, tillsätt då mer majsstärkelse eller ägg som binder.

Fiskbiffar med quinoa och limesås
Fiskbiffar med quinoa och limesås
Fiskbiffar med quinoa och limesås
Fiskbiffar med quinoa och limesås Foto: Linda Prieditis

Fiskbiffar med quinoa och limesås

  • 600 gvit fiskfilé- t.ex torsk eller sej, MSC- eller Kravmärkt
  • 1 msklime- pressad
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 tskrosépeppar
  • 1 tsksalt
  • 3 dlquinoa- gärna tricolore
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 2 mskrapsolja

Limesås

  • 2 dllaktosfri turkisk yoghurt
  • 1lime- rivet skal
  • 0,5 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 1lime- i klyftor

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar och lägg i en matberedare med limesaft, majsstärkelse, krossad rosépeppar och salt. Mixa snabbt ihop och forma till 12 platta biffar.

  2. Skölj quinoan noga i ljummet vatten för att få bort alla bitterämnen. Koka den med buljongtärningen enligt anvisning på förpackningen.

  3. Sås: Blanda yoghurten med limeskal, limesaft, salt och peppar.

  4. Stek fiskbiffarna i olja ca 2 min på varje sida. Servera med quinoa och limesås.

Vad tyckte du om receptet?