Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fiskbiffar med peppar­rotssås och picklad blomkål

Blanda i 2 msk Maizena majsstärkelse i smeten om fryst fisk används till biffarna, annars blir de vattniga.

Fiskbiffar med peppar­rotssås och picklad blomkål
Fiskbiffar med peppar­rotssås och picklad blomkål
Fiskbiffar med peppar­rotssås och picklad blomkål
Fiskbiffar med peppar­rotssås och picklad blomkål Foto: Ulrika Pousette

Fiskbiffar

  • 600 gtorskfilé- eller sejfilé (MSC- eller Kravmärkt)
  • 1 tsksalt
  • 1ägg
  • 1 dlgräddfil
  • 0,5 knippadill
  • 2 msksmör

Sås

  • 2 dlgräddfil
  • 3 mskpepparrot- riven
  • 2 krmsalt
  • 1 krmströsocker

Blomkål

  • 1blomkålshuvud- (ca 500 g)
  • 3 dlvatten
  • 2 dlströsocker
  • 1 dlvitvinsvinäger
  • 1 tsksalt
  • 0,5 knippadill

Tillbehör

  • 800 gpotatis- kokt

Gör så här

  1. Blomkål: Bryt blomkålen i små buketter. Koka upp vatten, socker, vinäger och salt i en kastrull. Lägg i buketterna och låt koka ca 2 min. Låt blomkålen kallna i lagen. Grovhacka dillen.

  2. Sås: Blanda gräddfil, pepparrot, salt och socker.

  3. Skär fisken i mindre bitar. Mixa den slät i matberedare tillsammans med salt. Tillsätt ägg och gräddfil och mixa slätt. Hacka dillen och blanda ner den i färsen. Forma färsen till släta biffar.

  4. Stek biffarna i smör i en stekpanna ca 4 min på varje sida. Låt blomkålen rinna av och blanda den med dillen.

  5. Servera de nystekta fiskbiffarna med blomkål, sås och potatis

Vad tyckte du om receptet?