Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fiskbiffar med gurksallad

En snabblagad rätt med fisk och sallad. Fiskbiffarna är godast nystekta med krispig gurksallad.

Fiskbiffar med gurksallad
Fiskbiffar med gurksallad
Fiskbiffar med gurksallad
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 600 gfiskfilé- t ex sej
  • 1 tsksalt
  • 1 tsktandooripasta- (Rajah)
  • 2 mskrapsolja

Sallad

  • 150 ggurka
  • 100 gmorötter
  • 2 msklime- pressad
  • 2 tskströsocker
  • 0,5 tsksalt

Tillbehör

  • 3 dlris- okokt

Gör så här

  1. Börja med salladen eftersom den blir godast om den får stå en stund. Skala och skär gurkan i tunna skivor. Skala och skär eller hyvla morötterna så tunt som möjligt. Blanda gurka och morot i en skål med limesaft, socker och salt.

  2. Skär fiskfiléerna i bitar och lägg i en matberedare. Blanda ner salt och tandooripasta. Blanda snabbt till en finfördelad massa. Forma 8 jämnstora biffar.

  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fiskbiffarna på medelvärme ca 3 min på varje sida. Servera dem med gurksallad och kokt ris. 

Vad tyckte du om receptet?