Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fiskbiffar med färskpotatissallad och senapsfraiche

Recept på saftiga fiskbiffar där crème fraiche står för saftigheten i både biffarna och såsen som serveras till.

Fiskbiffar med färskpotatissallad och senapsfraicheFiskbiffar med färskpotatissallad och senapsfraicheFiskbiffar med färskpotatissallad och senapsfraiche
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gvit fiskfilé- t ex torsk, ­MSC-märkt
  • 1 kgfärskpotatis
  • 1ägg
  • 0,5 dllätt crème fraiche- + 1, 5 dl
  • 1 knippadill
  • 1 knipparädisor
  • 2 mskgrovkornig sötstark senap
  • smör- olivolja, vitvinsvinäger, salt, nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skrapa och koka potatisen mjuk i saltat vatten. 

  2. Skär fisken i mindre bitar. Mixa dem i matberedare tillsammans med ägg, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Rör i 1/2 dl lätt crème fraiche. Forma färsen till runda biffar och lägg dem på en skärbräda. Ställ dem i kylen så länge.

  3. Finhacka hälften av dillen. Plocka resten av dillen i små buketter. Ansa och skär rädisorna i fjärdedelar eller i skivor. Blanda 3 msk olja, 2 msk ­vatten, 2 msk vinäger, 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  4. Blanda 1 1/2 dl lätt crème fraiche med senap. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.

  5. Låt potatisen rinna av. Skär den i halvor eller bitar. Blanda ner potatis och hackad dill i dressingen. Vänd ner dillkvistar och rädisor.

  6. Stek biffarna i 1 msk smör i ca 2 min på varje sida. Servera dem nystekta med potatissallad och ­senapsfraiche.

Vad tyckte du om receptet?